Home   >   Dakwerken   >   Valbeveiliging

Valbeveiliging

Werken op hoogte is nooit zonder risico’s. Daarom is veiligheid op daken voor bijvoorbeeld dakdekkers, glazenwassers en andere personen die beroepsmatig moeten werken op hoogte van groot belang. DW Waterdicht is gespecialiseerd in het adviseren en installeren van valbeveiliging op platte daken en hellende daken.

Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E)

Volgens de huidige regelgeving moeten er bij een valhoogte vanaf 2,5 meter aanvullende maatregelen worden getroffen om de risico’s tot een minimum te beperken. Hiervoor is de gebouweigenaar of opdrachtgever eindverantwoordelijk.

Daarom is het noodzakelijk om de risico’s te inventariseren en aan te pakken. Dit wordt gedaan door het uitvoeren van een Risico Inventarisatie en Evaluatie, ook wel een RI&E genoemd. Dit houdt in dat er op het dak wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn volgens de wettelijke voorschriften voor het veilig werken op hoogte. Deze veiligheidsvoorzieningen kunnen voor elk dak verschillend zijn en een correct en professioneel advies is hierdoor van enorm belang. DW Waterdicht kan u helpen met een RI&E, advies van wettelijke regelgeving en eventueel daar uit voortvloeiende maatregelen die uw dak tot een veilige werkomgeving te maken.

Wanneer mobiele valbeveiligingssystemen om technische of organisatorische redenen niet mogelijk zijn, dan zijn persoonlijke beschermingsmiddelen, ook wel PBM’s, toegestaan. Voorwaarde voor gebruik van PBM’s is wel dat er beschikbaarheid is van de juiste anker punten of kabelsystemen. Er zijn twee soorten beschermingsmiddelen tegen vallen van hoogte.

Gebiedsbegrenzingssystemen
De gebruiker wordt verhinderd om over de val zijde te vallen. Deze systemen worden over het algemeen geplaatst op 2 meter uit de val rand. Met de juiste PBM met een korte lijn van maximaal 2 meter wordt de mogelijkheid tot vallen verhinderd.

Valbeveiligings- of opvangsystemen
De gebruiker wordt bij een val beschermd mits het opvangsysteem en het harnas dit toelaat en hiervoor gekeurd en CE gemarkeerd is. Dit systeem is zinvol wanneer de bewegingsvrijheid van de gebruiker gewaarborgd moet zijn bij werk aan de val zijde.

Werkwijze en installatie

DW Waterdicht kijkt per project persoonlijk wat er noodzakelijk is om aan de voorwaarden te voldoen tot een veilige werkomgeving op uw dak. Aan de hand van een Risico Inventarisatie en Evaluatie adviseert DW Waterdicht de benodigde systemen die noodzakelijk zijn voor uw dak. Op basis van de mogelijke installaties wordt u geadviseerd in de beste en juiste keuze. Op basis van de uitkomsten van de RI&E gaan we over op de installatie van alle valbeveiliging systemen.

Voordelen bij DW Waterdicht Dakbedekkingen:

  • Volledige kennis van de wettelijke regelgevingen met betrekking tot het werken op hoogte.
  • Volledige kennis van de mogelijke valbeveiliging systemen die verkrijgbaar zijn op de markt.
  • Standaard 10 jaar garantie op de materialen, verwerking en plaatsing van de producten van DW Waterdicht.

Vraag direct een offerte

Vraag direct een offerte aan voor valbeveiliging op uw dak via het offerteformulier. Wij zijn overtuigd van onze expertise en service en willen u graag een voorstel doen. U ontvangt geheel vrijblijvend een offerte inclusief een prijsopgave. Mocht een inspectie van uw dak op voorhand nodig zijn, worden hiervoor geen kosten doorberekend.

Waarom DW Waterdicht?

  • Vakkundige installatie Vakkundige installatie
  • Duurzame materialen Duurzame materialen
  • Heldere communicatie Heldere communicatie
  • Standaard 10 jaar garantie Standaard 10 jaar garantie
  • Korte wachttijden Korte wachttijden
  • Geen voorrijkosten Geen voorrijkosten

Heeft U vragen?

Neem direct contact op

Neem direct contact op 06-46264983

Uw mening telt!

"Uitstekende vakman die erg goed meedenkt en goede suggesties heeft. Absolute aanrader: alles volgens afspraak en op tijd geregeld."

Anoniem uit Westland


Lees alle recensies »